Barion Pixel

Popsitörlő házilag

A popsitörlő kendők nagy többségében sajnos kőolajszármazékok és/vagy szintetikus illatanyagok vannak, amik nagyon ártalmasak a baba bőrének.
(A babákról, kisgyermekekről gondoskodó szülők, nagyszülők kezén keresztül is felszívódnak a szervezetbe ezek a káros, testet mérgező anyagok, melyek okozhatnak irritációt és allergiát.)

Lemoshatjuk a baba popsiját tiszta vízzel is.
Sok anyuka egyszerűen a csap alatt, folyó vízzel szereti lemosni a kicsit, de sokan használják azt a módszert is, hogy egy tálban langyos vizet tesznek a pelenkázóra, és azzal benedvesített vattalapokat használnak.

Nagyon egyszerűen készíthetünk házilag is olyan törlőkendőt, ami nemcsak tisztítja, de ápolja is a bababőrt.

Vincze Brigi kozmetikus mestert  kérdeztem arról, ő mit használ erre a célra iker kisfiainál, hisz tudom, ő is ellenzi a káros anyagokat tartalmazó kozmetikumok használatát.

Brigi, aki 15 évet dolgozott kozmetikusként, a következő receptet osztotta meg velem:

Popsitörlő recept:

Praktikus tanácsok:

Higgyétek el, nem bonyolult sem elkészíteni, sem használni! A tapasztalat az, hogy egy-két nap alatt belejön és átáll az ember. Érdemes kipróbálni, hiszen így biztosan nem juttatunk káros, allergizáló anyagokat teljesen feleslegesen az érzékeny bababőrre.

Tipp:

Ez is érdekelhet:

Babamasszázs

Családi masszázs a Balaton partján

Szülői vélemény babamasszázs tanfolyam után: “Nagyon vicces látványt nyújthattunk, ahogy három olajos gyerek kacag a parton…” Szia Bori! Mikor kisfiam , Marci megszületett, akkor találtam

Tovább »
Babaápolás

“A gyógytornász is megdicsérte…”

Szülői vélemény babamasszázs tanfolyam után: “A gyógytornász is megdicsérte, milyen szépen lazulnak az izmai” Kedves Bori! Először is örülök, hogy megismerhettünk. A babamasszázs nagyon jól

Tovább »