természetes d vitamin

Végre természetes D-vitamin!

Sok családban probléma a D-vitamin kérdés. A kisbabáknak egyből születésük után felírják a D-vitamin cseppeket, a leggyakrabban ajánlott termék azonban szintetikus készítmény, és a fő hatóanyag, a kolekalciferol (D3) vegyület mellett sok káros segédanyagot tartalmaz,  ezért nem tud jól felszívódni és megterheli a baba szervezetét. Sok kisbabának fáj tőle a hasa, és sok anyuka meséli, hogy a cseppek elhagyása után szinte azonnal megszűnik  a hasfájás, az órákig tartó sírás, nyugtalanság.

Hosszas keresés után most végre rábukkantam egy olyan készítményre, amely természetes D-vitamint tartalmaz, és a kolekalciferol mellett kizárólag kókusz- és pálmaolajkivonatot, ami segíti a felszívódást. Ráadásul a benne levő kolekalciferol (D3) abszolút természetes eredetű: napon szárított birkagyapjúból vonják ki, kíméletes, vegyszermentes eljárással. Birkanyírás után leoldják a gyapjúról a gyapjúzsírt és ebből vonják ki a D3 vegyületet. Így végre egy olyan alternatíva, amelyet vegetáriánusok is alkalmazhatnak! (Sokan ugyanis a halolajakkal pótolják a D-vitamint, mert azokban sok a D-vitamin előanyag, ami napfény hatására D3-má alakul a szervezetünkben – de ez vegetáriánusok számára nem opció.)

Az adagolása is egyszerű, ugyanaz, mint az eddig megszokott cseppeké: 1csepp 500 NE D-vitamint tartalmaz. 1 éves korig napi 1000 NE a javasolt mennyiség, nagyobb gyerekeknek 7 kg-onként 1000 NE.

Én nagyon örülök, hogy végre erre a problémára is van vegyszermentes megoldás 🙂

Nagyon fontosnak tartom, hogy ha bármilyen vitamint szedünk, akkor a készítmény minden összetevője természetes eredetű legyen, amely jól felszívódik, és ne legyenek benne káros adalékok.

A D és a K vitamin pedig vitathatlanul nagyon fontos kicsiknek és nagyoknak is, érdemes felnőttként is rendszeresen szedni.

Ha te is a baba hasfájása miatt keresel másik D-vitamint, akkor érdemes a babamasszázst is kipróbálnod. Több, mint 10 éve tanítok gyógytornászként babamasszázst szülőknek, és nagyon sokan keresnek meg hasfájás miatt. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az évek alatt, hogy a napi pár perces masszázstól nagyon hamar teljesen elmúlt a hasfájás. Ez a babamasszázs tanfolyam már online is elérhető, a videókat akárhányszor visszanézheted!

* * * * * * * * * * *

ÚJDONSÁG: Már kapható D3 és K2 vitamin kombinációja is! Így a babáknak az előírt D és K vitamint egyben beadhatjuk, természetes, jól hasznosuló formában! Erről ITT tudsz olvasni.