Babamasszázs

Ha Te is szeretnéd megtanulni, gyakorolni a babamasszázs technikáját, többféle tanfolyam közül választhatsz:

Csoportos babamasszázs és babaápolás tanfolyam (4 óra)

Egyéni babamasszázs oktatás (akár otthon)

Jótékony hatásai miatt a babamasszázs több kultúrában a babaápolás természetes része évezredek óta, anyáról leányára száll a hagyománya.
A szülő által otthon, rendszeresen végzett babamasszázs minden egészséges kisbabának nagyon hasznos, segíti az ellazulást, a mozgásfejlődést, az idegrendszeri fejlődést, és erősíti az immunrendszert. A masszázs során felszabaduló hormonok segítik a szoptatást és az emésztést is. A szeretetteljes érintés megnyugtatja a kisbabát, az egymásra figyeléssel a szülő-gyermek kapcsolat erősödik, bensőségesebbé válik, a kötődés mélyül.

A masszírozott kisbabák “stresszkezelő rendszere” javul, ami jó hatással van a nyugodt alvásra is.
Vannak kifejezetten a hasfájás enyhítésére, elmulasztására kidolgozott mozdulatok. Különösen jótékony hatású a babamasszázs izomtónus problémák (túl kötött, vagy túl laza izomzat) esetén, hiszen a hidegen sajtolt növényi olaj segít beállítani a szövetek elasztin – kollagén egyensúlyát.

A tanfolyam anyaga: ősi indiai babamasszázs mozdulatsor, Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség által kiegészített mozdulatsor, a babamasszázs hatásai, előkészületek, mikor és milyen olajjal masszírozzunk, gyermekbetegségek esetén alkalmazható kiegészítő technikák, ayurvédikus babatípusok (és az ősi indiai holisztikus gyógyító rendszer, az ayurvéda által a babák számára ajánlott olajok).

“Babamasszázs” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Bori!

    A babamasszázs ma is megmentette Sárát és természetesen engem is:) egy hosszan tartő sírástól. Sajnos Sára nagyon szenved a fogzás miatt és estefelé már csak sírt megvigasztalhatatlanul, ekkor már nem tudtam mit kezdeni vele és egy hirtelen jött ötlet hatására megmaszíroztam. Gondoltam, hogy lesz ami lesz, megpróbálom hátha megnyugszik egy kicsit és MŰKÖDÖTT:), szinte rögtön megnyugodott és pár perc múlva már mosolygott is:). Köszönöm, hogy megtanítottad nekem a fogásokat, nagyon hálás vagyok érte, tényleg bármilyen helyzetben bevethető és rögtön hat!

    Válasz

Szólj hozzá!